Германия, Полша и Швеция заявиха, че ще изгонят по един руски

...
Германия, Полша и Швеция заявиха, че ще изгонят по един руски
Коментари Харесай

Германия, Полша и Швеция гонят по един руски дипломат

Германия, Полша и Швеция обявиха, че ще изгонят по един съветски посланик в отговор на експулсирането на трима чиновници на европейските посолства предходната седмица. Координираният отговор пристигна откакто Москва разгласи тримата западни дипломати - един шведски, един немски и един полски за " личност нон грата ", обвинявайки ги в присъединяване в митинги в поддръжка на Алексей Навални в Русия, написа Financial Times. 

В понеделник немският външен министър разгласи, че ще изпрати вкъщи един от чиновниците на съветското посолство в Берлин, заявявайки в своя отбрана, че Москва е почнала първа, а нейното експулсиране е " безпричинно ". 

" Германският посланик на тази проява просто изпълняваше отговорностите си в цялостно сходство с Виенската спогодба за дипломатическите връзки. На тази проява той законно се осведоми за протичащото се в приемащата страна ", съобщи представител на немското външно министерство. 

Миналия петък визитата в Москва на ръководителя на дипломатическата работа на Европейски Съюз Жозеп Борел провокира отвращение измежду виновните за външната политика на Европейски Съюз. Те бяха възмутени както от несръчните дейности на Борел, по този начин и от войнствения дух на съветската страна, написа изданието. По време на взаимна конференция с Борел съветският външен министър Сергей Лавров назова Европейски Съюз " обезсърчителен сътрудник ". 

Борел се отбрани от тези сериозни офанзиви постфактум, като написа в своя блог в неделя, че събитията показват, че Москва не желае " по-конструктивен разговор с Европейски Съюз ". И добави: " Изглежда, че Русия е последователно прекъсва връзките си с Европа и преглежда демократичните полезности, които й предлагаме, като опасност за самото й битие ". 

Външните министри на Европейски Съюз би трябвало да обсъдят връзките с Москва този месец преди срещата на върха на водачите на Европейски Съюз през март. Руското външно министерство разкритикува решението на Европейски Съюз да направи експулсирането взаимно, като повтори обвиняването си: страните от Европейски Съюз, като поддържат демонстрациите, се намесват във вътрешните работи на Русия. А Русия не прави нищо сходно в Европейски Съюз. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР